BLOGG 2016

Efter nästan 14 dagars ledighet i Motala åkte jag till Valdemarsvik för att tävla lydnad och rallylydnad.

Bodde på Grännäs camping vilet var en riktig hit då jag bara hade 30 meter ner till tävlingsplanen.

Tävlingarna gick fantastiskt bra på lördagen vann Joe eliten och  Vargen vann och tog ett förstapris i klass III. Det glädjer mig väldigt då jag nu kan kan börja träna in dom nya momentetn till nästa års class III. Båda fick en fin Biabädd i pris.

På söndagen debuterade Jesssie i rallyns Mästarklass och hon lyckades skrapa ihop 95 poäng på sin första tävling fick 90 på den andra Oj-Oj gjorde två 92 rundor.  Joe tävlade i nybörjarklass och vann den med 98 poänng Så glad i mina hundar som presterar så bra när det gäller.

 

 

Idag var jag och Ultrljudade Jessie och det visade sig att hon har små valpisar i magen Så himla kul.

 

Har varit på lite tävlingar. Bla var vi ett gäng F-F:are men också några klubbkamrater från MBK som åkte till Skutskär och tävlade i dagarna två. Jag flyttade upp Vargen i klass tre fast vi inte var riktigt klara. Han gjorde två riktigt fina race men vi nollade lite moment så det räckte inte till något förstapris men fint gick han. Joe gjorde väl två godkända tävlingar men inte mer än så, har lite problem att få fart på honom på tävling och vet faktiskt inte riktigt hur vi ska få till det. Han är så taggad på träning men på tävlingen går luften ur honom. Vi var också till södertälje och tävlade lydnad vargen fortsätter att imponera trots lite nollor i protokollet Joe gör allt men inte med den intensitet som jag skulle önska.

Så igår var jag på solvalla och tävlade avancerad klass med Jessie och vi lyckades trots lite strul få till uppflyttningspoäng så nu är hon också en mästarhund Ska bli skönt att få tävla dom båda tjejerna i samma klass. Jessie är parad och valparna väntas komma i slutet av september så spännande !

Vargen är också igång och vallar och han ser riktigt fin ut så kul att träna honom och han tar steg framåt efter varje gång.

Nu väntas 2 härliga veckor i motala och jag hoppas få till båda lydnads rally och vallträning där Cool

Då var SM 2016 över. Tyvärr snubblade Joe och jag på målsnöret och kom inte med. Men det gjorde Ann och fina Rina, så dom fick försvara F-F Färgerna. Det blev lite småmissar här och där men annars ett säkert program utan nollor. Domarna var hårda och det var inte många av de 51 startande som klarade ett första pris. Nu får vi lägga oss i hårdträning och försöka kvala till nästa år. Då måste vi lära in en del nya moment. jag hoppas att vi får till några bra resultat ganska snart så att vi kan koncentrera oss på det nya.
Fia-Friends laget har gjort det igen.
Helgen som var gick den årliga Violcupen av stapeln i Flen. Fia-Friendslaget bestod denna gång av Mig och Vargen i Klass II Nina och Skott också i Klass II Ann och Vilja i Klass III Och Lotta och Ville i klass I.
Och Tänk att vi skötte oss så bra så att vi fick ännu en lagseger. Så jäkla gött att få tävla och glädjas tillsammans.
Dessutom så gick tre utav oss till cupfinal, där jag och Vargen namnade på en hedrande 2:a plats. Nu tränar vi på till klass III och så håller vi tummarna att Joe och jag får starta SM. Det går av stapeln helgen som kommer och just nu är vi andra reserver. Vi får se annars har vi Skutskär i slutet av Juli att se fram emot en tävling som vi åker ett helt gäng till igen :-)

Nu har jag varit igång ett efter att ha blivit bättre från mitt ryggonda. Ja helt bra är jag ju inte men jag fungerar i alla fall. DM i lydnad för stockholmsdistriktet har gått av stapeln och där snubblade vi verkligen på målsnöret Joe och jag. Tyvärr så både  la han sig och satte sig upp på en annans förare kommande och där tappade vi de 10 poängen som hade gett oss segern. Nu hamnade vi på en hedrande 2:a plats tätt efter Susy Tvärsted och hennes Yolo.

Någon vecka senare så tävlade vi på collieklubbens tävling på Mälarö för samma domare och då skrapade vi ihop 292 poäng. Joe har varit pigg och alert på tävling ända tills i söndags på skärgårdslydnaden då föll han ihop igen. Måste fundera på hur han ska hålla på tävling han går ju så fantastiskt bra på träning.

 

Vargen går från klarhet till klarhet och är riktigt rolig att träna. Nu ska vi flytta upp en klass så på kelpieklubbens tävling om 14 dagar debuterar vi i klass II. på fotot ser ni linförigheten som gav oss 10 i betyg Det blev jag fantastiskt glad över.

Skärgårdslydnanden blev en riktig succè för Fia-Friend med tre stycken ekipage i finalen och lagseger som grädde på moset

Har spenderat några dagar hemma hos mor också. Vi hade en härlig vecka där vi gjorde lite utflykter varje dag och träffade många härlig personer. Så nu laddar vi för arbete fram till V 32 SM V 28 och så en del andra tävlingar Ler stort

 

Senaste kommentarer

07.07 | 08:30

Hej Det har jag tyvärr inte för tillfället Men eventuellt har en av mina valpköpare en kull på G Mejla gärna vid intresse

...
30.06 | 16:47

Hej har ni planerat nå valpar 2020 / 2021?

...
08.09 | 14:36

Hej Nej tyvärr inga planer på några valpar mvh Tina

...
07.09 | 20:43

Hej
Har ni några planer för border collie valpar i år?

Mvh Tian

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS