Blogg 2019

I fredags var vi ett gäng på 4 tjejer som for till Kungsör för att tävla i dagarna två. 

Lördagens tävling gick fint med Vargen och han hamnade på 2:a plats efter Maria Brandels fina Border Colluie. Glädjande så fick jag stå på pallen tillsammans med fina Fia-Friends Vilja-Visa och Ann Svensson.

Joe var het och tjuvade på två moment och nollade då naturligtvis dessa.

På söndagen kändes Vargen ännu bättre och vi började ring ett strålande. 9 på fria följet 9 på runda momentent 8 på inkallningen och 9,5 på vitringen.  När banan  var ombyggd skulle vi köra resterande moment. Jag gjorde ett medvetet dk på Z:at eftersom vi missade sittet igår. På apporteringsdirrigeringen hade vi lite otur Vargen sprang fint ut till konan direkt till rätt apport. Men där missade han upptaget och apporten for iväg när han skulle vända och ta den igen stötta han till den så att den for i väggen men han tog den igen och kom in med full fart. Men betyget belv ju därefter. Samma med rutan där han inte stod still i framskicket utan tog några extra steg efter stanna komandot. MEN så nöjd jag är med grabben Så fina tävlingar han har gjort i helgen Min lille tokige prinsHjärta Joe skötte sig också fint men har ju inte riktigt trycket för att få riktigt höga poäng. Nu blir det lite tävlingsvila och vi ska slipa ännu mer på detaljerna dessutom ska Joe få lära sig lite med rallymoment.

Idag har vi haft årsmöte på Mälarö BK. Jag har ju suttit som sammankallande i valberedningen och vi har haft ett tufft arbeta under året där vi bla skulle försöka få tag i en ny ordförande + en del andra poster. Måste säga att vi lyckats fantastiskt bra ochdet känns som vi har fått ihop en styrelse med mycket go och vilja att förändra och jobba vidare.

Prisutdelning för klubbmästare var det ju också såklart,

Vargen fick en inteckning i MBK:s vandringspris för den lydhadshund med högsta resultat i klass III han fick också en championatsbuckla för sitt lydnadschampionat som han tog under året. Joe blev klubbmästare i lydnad ( bästa snitt på tre resultat och Jessie delade Mästartiteln i rally med Roffe och Messi . fantastiska hundar jag har

 

Idag var det andra gången som vi träffades i Kungsörs hallen för gemensam träning. Bla var de här tre bröderna med och körde.  Mina hundar känns riktigt bra just nu speciellt Vargen som går från klarhet till klarhet .

Han har så många fina moment men vi slipar vidare på detaljerna.

Joe är ju momentsäker så där kör vi mest motivationshöjande träning så gott det går. En riktigt bra genom körare blev det till tävlingen som är i samma hall om två veckor

Idag var det lydnadstävling på programmet. Eftersom jag i veckan inte mått så bra så har träningen lyst med sin frånvaro. men killarna är ju ganska momentsäkra så det skulle väl kunna gå ändå.

Tävlingen gick av stapeln i ett fint ridhus. Dagen blev ganska dryg då det var 22 starter där alla först skulle göra 4 moment sedan bröt man för lunch i c:a en timme .Efter det skulle vi köra resterande moment och platsmomenten.

Tävlingen gick över förväntan och killarna och jag själv lyckades hålla ihop hela dagen.

Vargen gick segrande ur striden och vann på fina 290,5 poäng Joe var inte mycket sämre han Kom 3:a på 282 poäng. Glad att vi lyckades ladda om alla gånger och att vi höll hela vägen.

Åkte med 07:30 färjan i morse och kom hem med 19:00 färjan. Lite galen är man väl men när det går så här är det verkligen värt galenskapen Ler

Vart jag än går så är den här gamla damen nära mig. Tycker att hon skulle vara trött och sova den mesta tiden.

Hon är ju ändå inne på sitt 15:e levnadsår, men hon knatar med på långa promenader, kan inte längre hoppa in i bilen och har börjat höra ganska dåligt men annars är hon pigg o glad.

Hon har sin juvertumör sedan flera år tillbaka. Är glad att jag avstod opertion då hon antagligen hade lidigt mer av den än att ha tumören kvar. Den har funnits där i drygt fyra år och hon verkar inte känna av den på något sätt. Två av hennes syskon finns också kvar i livet. fanastiskt att få ha kvar en hund så här länge. hennes mamma blev 16 år tiden får utvisa hur länge Oj-Oj får stanna hos oss. Hoppas på några år till Hjärta

 

Senaste kommentarer

07.07 | 08:30

Hej Det har jag tyvärr inte för tillfället Men eventuellt har en av mina valpköpare en kull på G Mejla gärna vid intresse

...
30.06 | 16:47

Hej har ni planerat nå valpar 2020 / 2021?

...
08.09 | 14:36

Hej Nej tyvärr inga planer på några valpar mvh Tina

...
07.09 | 20:43

Hej
Har ni några planer för border collie valpar i år?

Mvh Tian

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS