Blogg 2019

Så var vi hemma igen efter en dryg vecka i östersund och Skidskytte Vm

Vilka härliga veckor vi haft och tre medaljer fick vi uppleva.

Men nu är det dags att ta tag i träningen igen. Inte så inspirerande att komma från ett snötäckt landskap ner till detta grådass, men bara att hugga i och gilla läget.

Har fått den stora förmånen att tävla lite Ville så nu ska vi försöka komma i form till tävlingen om en och halv vecka . Mina egna har lite tävlingsuppehåll nu ett tag.

Riktigt dåligt med träning har det blivit sen tävlingen i Kungsör.

Jag har helt enkelt inte orkad utan det har blivit lite längre promenader istället.

Nu kommer lillkillen att få tillbringa dryga veckan hos brorsan Ville, Oj-Oj är hos Malou och Jim tar hand om Joe och Jessie.

Chrille och jag ska nämligen åka upp till Östersund och heja på de svenska skidskyttarna och det ska bli så skönt med en veckas ledighet och så fantastiskt roligt att få uppleve skidskyttet på plats.

När vi kommer hem får vi sätta fart på lydnads och Rallyträningen.

 

I fredags var vi ett gäng på 4 tjejer som for till Kungsör för att tävla i dagarna två. 

Lördagens tävling gick fint med Vargen och han hamnade på 2:a plats efter Maria Brandels fina Border Colluie. Glädjande så fick jag stå på pallen tillsammans med fina Fia-Friends Vilja-Visa och Ann Svensson.

Joe var het och tjuvade på två moment och nollade då naturligtvis dessa.

På söndagen kändes Vargen ännu bättre och vi började ring ett strålande. 9 på fria följet 9 på runda momentent 8 på inkallningen och 9,5 på vitringen.  När banan  var ombyggd skulle vi köra resterande moment. Jag gjorde ett medvetet dk på Z:at eftersom vi missade sittet igår. På apporteringsdirrigeringen hade vi lite otur Vargen sprang fint ut till konan direkt till rätt apport. Men där missade han upptaget och apporten for iväg när han skulle vända och ta den igen stötta han till den så att den for i väggen men han tog den igen och kom in med full fart. Men betyget belv ju därefter. Samma med rutan där han inte stod still i framskicket utan tog några extra steg efter stanna komandot. MEN så nöjd jag är med grabben Så fina tävlingar han har gjort i helgen Min lille tokige prinsHjärta Joe skötte sig också fint men har ju inte riktigt trycket för att få riktigt höga poäng. Nu blir det lite tävlingsvila och vi ska slipa ännu mer på detaljerna dessutom ska Joe få lära sig lite med rallymoment.

Idag har vi haft årsmöte på Mälarö BK. Jag har ju suttit som sammankallande i valberedningen och vi har haft ett tufft arbeta under året där vi bla skulle försöka få tag i en ny ordförande + en del andra poster. Måste säga att vi lyckats fantastiskt bra ochdet känns som vi har fått ihop en styrelse med mycket go och vilja att förändra och jobba vidare.

Prisutdelning för klubbmästare var det ju också såklart,

Vargen fick en inteckning i MBK:s vandringspris för den lydhadshund med högsta resultat i klass III han fick också en championatsbuckla för sitt lydnadschampionat som han tog under året. Joe blev klubbmästare i lydnad ( bästa snitt på tre resultat och Jessie delade Mästartiteln i rally med Roffe och Messi . fantastiska hundar jag har

 

Idag var det andra gången som vi träffades i Kungsörs hallen för gemensam träning. Bla var de här tre bröderna med och körde.  Mina hundar känns riktigt bra just nu speciellt Vargen som går från klarhet till klarhet .

Han har så många fina moment men vi slipar vidare på detaljerna.

Joe är ju momentsäker så där kör vi mest motivationshöjande träning så gott det går. En riktigt bra genom körare blev det till tävlingen som är i samma hall om två veckor

Senaste kommentarer

07.02 | 19:41

Hej Ida
Inga valplaner för närvarande

...
03.02 | 17:43

Hej hej
Kommer det bli några planer för valpar i år?

Mvh Ida

...
14.04 | 00:18

Lilla Vie är kvar Hon får stanna tills hon fått sina nya tänder så att jag ser hur bettet utvecklat sig och om hon får några besvär av det.

...
13.04 | 19:32

Har du någon tik ?

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS