Blogg 2019

Snart är det dags för årets höjdpunkt SM i lydnad och rallylydnad.

Jag har även i år lyckats kvala in båda pojkarna och dom har fått varsitt fint halsband.

Det kan ju inte bara vara matte som får nya SM kläder hela tiden.

Var och tävlade i Enköping och båda hundarna gjorde bra ifrån sig. Så bra att Joe vann tävlingen och Vargen kom tvåa. Båda med första pris,

DM för stockholmsdistriktet har också gått av stapeln och även här drog Joe det längsta strået och hamnade på en hedrande 2:a plats , och i och med det så tror jag att båda är kvalade till SM 2020 också.

 

Men nu ska vi försöka boosta upp oss till årets händelse Jag vet att dom kan men det gäller att alla botar faller på plats just den dagen.

 

 

 

 

Oj nu var det tag sen jag uppdaterade den här bloggen

Nåväl

 

Vi for på rankingtävlingen hade två fina dagar där MEN vargen checkade ut och jag kände inta alls igen honom.

Vet inte riktigt vad det berodde på, kanske att han inte fått så mycket träning som han brukar. kanske att vi hade löptikar hemma. Han var i alla fall väldigt okoncentrerad.

 

Sen var jag ju till Motala en vecka och då passade jag på att köra en rallytävling på trevliga Vadstena bk. Jessie gick riktigt bra trots utebliven träning och fixade två resultat över 90 poäng ( 92,95 ) Bra jobbat av henne.

 

Till själva påskhelgen kom hela familjen ner och firade påsk med mormor och hälsade på morbror en sväng också. Jättetrevligt att ha familjen samlad.

 

Jag har hunnit med att gå en tävlingsledarkurs och blivit examinerad, så nu kan vi förhoppningsvis ha lite fler tävlingar på klubben.

 

Var till Uppsala och tävlade en dubbeltävling. Vargen gick bra både på förmiddagen och eftermiddagen. Joe skötte sig fint på eftermiddagen. Fick med mig 3 förstapris av 4 möjliga med mig hem. Inte så illa.

 

På bilden ser ni våra snygga SM kläder som vi ska ha på årets SM när vi reprensenterar MÄLARÖ BK

Oj-Oj är inne på sitt femtonde år( Fyller i september) och nu börjar man märka att ålder sätter in sin rätt. Förra året var hon i full gång med rallylydnaden och gjorde många fina resultat men till sommaren märkte jag att hon blivit lite stelare och hade svårt att tajma dom låga hopphindren. Så vi gjorde vår sista tävling på rallylag SM ( utanför laget). Men vilken framgångsrik rallykarriär hon fick på gamla dar och vad mycket roligt vi haft. Nu lever hon pensionärsliv och vi får ta en dag i taget.

 

Jag har haft Vargens bror Ville här på träning i c:a 14 dagar och har också hunnit med att tävla med honom. Målet var inte några höga poäng utan mer att göra honom säkrare på momenten och tävlingssituationer. Något som jag tycker att vi lyckats med nu är det upp till hans matte att fortsätta där vi slutade.

När jag har haft Ville här så har det blivit sparsam träning för mina egna hundar och i morgon åker jag till Jönköping med allihopa. Vargen ska få den stora äran att deltaga i rankingtävlingen lör och söndag på Jönköpings bk. Vi får se hur det går han kan prestera på hög nivå om vi har dagen.

 

Efter rankingtävlingarna far jag till Mor och stannar till efter påsk. Jessie ska få tävla Rally på Vadstena bk på långfredagen . Vi får verkligen försöka köra på rutin för någon banträning har det inte blivit på väldigt länge.

 

Fick också besked  idag att jag kommit med på SM fast det visste vi ju redan men så roligt ändå när meddelandet dyker upp.

 

Nytt för i år är man också får ha lag så vi har satt ihop ett lag med tre Fia-Friends hundar lille Joe och Nemi ifrån Trolleyes. Så kul

Så var vi hemma igen efter en dryg vecka i östersund och Skidskytte Vm

Vilka härliga veckor vi haft och tre medaljer fick vi uppleva.

Men nu är det dags att ta tag i träningen igen. Inte så inspirerande att komma från ett snötäckt landskap ner till detta grådass, men bara att hugga i och gilla läget.

Har fått den stora förmånen att tävla lite Ville så nu ska vi försöka komma i form till tävlingen om en och halv vecka . Mina egna har lite tävlingsuppehåll nu ett tag.

Riktigt dåligt med träning har det blivit sen tävlingen i Kungsör.

Jag har helt enkelt inte orkad utan det har blivit lite längre promenader istället.

Nu kommer lillkillen att få tillbringa dryga veckan hos brorsan Ville, Oj-Oj är hos Malou och Jim tar hand om Joe och Jessie.

Chrille och jag ska nämligen åka upp till Östersund och heja på de svenska skidskyttarna och det ska bli så skönt med en veckas ledighet och så fantastiskt roligt att få uppleve skidskyttet på plats.

När vi kommer hem får vi sätta fart på lydnads och Rallyträningen.

 

Senaste kommentarer

07.07 | 08:30

Hej Det har jag tyvärr inte för tillfället Men eventuellt har en av mina valpköpare en kull på G Mejla gärna vid intresse

...
30.06 | 16:47

Hej har ni planerat nå valpar 2020 / 2021?

...
08.09 | 14:36

Hej Nej tyvärr inga planer på några valpar mvh Tina

...
07.09 | 20:43

Hej
Har ni några planer för border collie valpar i år?

Mvh Tian

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS