Blogg 2019

Oj nu var det tag sen jag uppdaterade den här bloggen

Nåväl

 

Vi for på rankingtävlingen hade två fina dagar där MEN vargen checkade ut och jag kände inta alls igen honom.

Vet inte riktigt vad det berodde på, kanske att han inte fått så mycket träning som han brukar. kanske att vi hade löptikar hemma. Han var i alla fall väldigt okoncentrerad.

 

Sen var jag ju till Motala en vecka och då passade jag på att köra en rallytävling på trevliga Vadstena bk. Jessie gick riktigt bra trots utebliven träning och fixade två resultat över 90 poäng ( 92,95 ) Bra jobbat av henne.

 

Till själva påskhelgen kom hela familjen ner och firade påsk med mormor och hälsade på morbror en sväng också. Jättetrevligt att ha familjen samlad.

 

Jag har hunnit med att gå en tävlingsledarkurs och blivit examinerad, så nu kan vi förhoppningsvis ha lite fler tävlingar på klubben.

 

Var till Uppsala och tävlade en dubbeltävling. Vargen gick bra både på förmiddagen och eftermiddagen. Joe skötte sig fint på eftermiddagen. Fick med mig 3 förstapris av 4 möjliga med mig hem. Inte så illa.

 

På bilden ser ni våra snygga SM kläder som vi ska ha på årets SM när vi reprensenterar MÄLARÖ BK

Oj-Oj är inne på sitt femtonde år( Fyller i september) och nu börjar man märka att ålder sätter in sin rätt. Förra året var hon i full gång med rallylydnaden och gjorde många fina resultat men till sommaren märkte jag att hon blivit lite stelare och hade svårt att tajma dom låga hopphindren. Så vi gjorde vår sista tävling på rallylag SM ( utanför laget). Men vilken framgångsrik rallykarriär hon fick på gamla dar och vad mycket roligt vi haft. Nu lever hon pensionärsliv och vi får ta en dag i taget.

 

Jag har haft Vargens bror Ville här på träning i c:a 14 dagar och har också hunnit med att tävla med honom. Målet var inte några höga poäng utan mer att göra honom säkrare på momenten och tävlingssituationer. Något som jag tycker att vi lyckats med nu är det upp till hans matte att fortsätta där vi slutade.

När jag har haft Ville här så har det blivit sparsam träning för mina egna hundar och i morgon åker jag till Jönköping med allihopa. Vargen ska få den stora äran att deltaga i rankingtävlingen lör och söndag på Jönköpings bk. Vi får se hur det går han kan prestera på hög nivå om vi har dagen.

 

Efter rankingtävlingarna far jag till Mor och stannar till efter påsk. Jessie ska få tävla Rally på Vadstena bk på långfredagen . Vi får verkligen försöka köra på rutin för någon banträning har det inte blivit på väldigt länge.

 

Fick också besked  idag att jag kommit med på SM fast det visste vi ju redan men så roligt ändå när meddelandet dyker upp.

 

Nytt för i år är man också får ha lag så vi har satt ihop ett lag med tre Fia-Friends hundar lille Joe och Nemi ifrån Trolleyes. Så kul

Så var vi hemma igen efter en dryg vecka i östersund och Skidskytte Vm

Vilka härliga veckor vi haft och tre medaljer fick vi uppleva.

Men nu är det dags att ta tag i träningen igen. Inte så inspirerande att komma från ett snötäckt landskap ner till detta grådass, men bara att hugga i och gilla läget.

Har fått den stora förmånen att tävla lite Ville så nu ska vi försöka komma i form till tävlingen om en och halv vecka . Mina egna har lite tävlingsuppehåll nu ett tag.

Riktigt dåligt med träning har det blivit sen tävlingen i Kungsör.

Jag har helt enkelt inte orkad utan det har blivit lite längre promenader istället.

Nu kommer lillkillen att få tillbringa dryga veckan hos brorsan Ville, Oj-Oj är hos Malou och Jim tar hand om Joe och Jessie.

Chrille och jag ska nämligen åka upp till Östersund och heja på de svenska skidskyttarna och det ska bli så skönt med en veckas ledighet och så fantastiskt roligt att få uppleve skidskyttet på plats.

När vi kommer hem får vi sätta fart på lydnads och Rallyträningen.

 

I fredags var vi ett gäng på 4 tjejer som for till Kungsör för att tävla i dagarna två. 

Lördagens tävling gick fint med Vargen och han hamnade på 2:a plats efter Maria Brandels fina Border Colluie. Glädjande så fick jag stå på pallen tillsammans med fina Fia-Friends Vilja-Visa och Ann Svensson.

Joe var het och tjuvade på två moment och nollade då naturligtvis dessa.

På söndagen kändes Vargen ännu bättre och vi började ring ett strålande. 9 på fria följet 9 på runda momentent 8 på inkallningen och 9,5 på vitringen.  När banan  var ombyggd skulle vi köra resterande moment. Jag gjorde ett medvetet dk på Z:at eftersom vi missade sittet igår. På apporteringsdirrigeringen hade vi lite otur Vargen sprang fint ut till konan direkt till rätt apport. Men där missade han upptaget och apporten for iväg när han skulle vända och ta den igen stötta han till den så att den for i väggen men han tog den igen och kom in med full fart. Men betyget belv ju därefter. Samma med rutan där han inte stod still i framskicket utan tog några extra steg efter stanna komandot. MEN så nöjd jag är med grabben Så fina tävlingar han har gjort i helgen Min lille tokige prinsHjärta Joe skötte sig också fint men har ju inte riktigt trycket för att få riktigt höga poäng. Nu blir det lite tävlingsvila och vi ska slipa ännu mer på detaljerna dessutom ska Joe få lära sig lite med rallymoment.

Senaste kommentarer

07.02 | 19:41

Hej Ida
Inga valplaner för närvarande

...
03.02 | 17:43

Hej hej
Kommer det bli några planer för valpar i år?

Mvh Ida

...
14.04 | 00:18

Lilla Vie är kvar Hon får stanna tills hon fått sina nya tänder så att jag ser hur bettet utvecklat sig och om hon får några besvär av det.

...
13.04 | 19:32

Har du någon tik ?

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS